Retete Utile Retete Dulciuri Diverse Bauturi
inele de logodna
Profita acum de noua facilitate si posteaza-ti bannerul aici.
Preturi promotionale!

Click aici pentru mai multe detalii.
retete culinare
retete culinare
Aceasta reteta este propusa de bob_ana | Retetele lui bob_ana
   YM      
click pe poza pentru marire

Voteaza aceasta reteta:

Medie: 2.9/5 (10 voturi)

Vezi toate comentariile

Comenteaza aceasta reteta:

Numele:

E-mail :

Cod de verificare :


Codul de verificare este :
Comentariu:


Choux a la creme

Ingrediente:

 faina: 125 g
 unt: 100 g /untdelemn/ margarina
 apa: 1/4 l
 oua: 3 mari
 sare: 1/2 lingurita
  

Mod de preparare:

In virful cornetului se introduce un sprit cu orificiul de 1 cm diametru, sau ceva mai mare; apoi, aluatul de ecler se pune in cornet si , in tava neunsa, se asaza in forma de spirala, ca un con cu baza de cca 4 cm si inaltimea tot de cca 4 cm:distanta dintre conuri va fi de cca 4 cm.Aluatul pentru ecleruri este cunoscut sub aceasta denumire, deoarece eclerurile si choux-urile sint prajituri specifice acestui aluat.Intr-o olita de un litru se pun sa fiarba apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage olita de pe foc, se adauga faina deodata si se amesteca repede, trecind iar pe foc;se amesteca de citeva ori, pina cind se dezlipeste aluatul de pe fundul vasului.Se lasa, apoi, sa se raceasca sau se raceste, amestecindu-l in continuare, pe apa rece.Cind este aproape rece, se pun ouale intregi, pe rind, amestecind bine dupa fiecare, pina se incorporeaza in aluat.Daca ouale sint mici, in jur de 50 g, se pun 4 bucati, ca aluatul sa fie destul de moale fara sa curga, sa-si mentina bine forma, dupa ce se pune in tava.In lipsa cornetului se poate pune cite o lingurita cu virf din aluat; aceste gogosi se asaza cu o distanta de 3 cm intre ele.Se coc 30 minute, dupa indicatiile date la aluatul pentru ecleruri.Nu se deschide cuptorul, in nici un caz, 20 minute.Choux-urile vor creste frumos si vor fi goale inauntru.Dupa ce s-au racit, li se taie cite un capac (pe la jumatatea lor), se umplu cu crema rece de vanilie si, apoi, li se asaza capcul.Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu cite o rozeta din din frisca cu gelatina, cu ajutorul cornetului cu sprit crestat.

Reteta saptamanii

Negrese
inele de logodna

Retete din aceeasi categorie:

Comentarii:


Nu exista comentarii inca pentru aceasta reteta.