Retete Utile Retete Dulciuri Diverse Bauturi
inele de logodna
Profita acum de noua facilitate si posteaza-ti bannerul aici.
Preturi promotionale!

Click aici pentru mai multe detalii.
retete culinare
retete culinare
Aceasta reteta este propusa de bob_ana | Retetele lui bob_ana
   YM      
click pe poza pentru marire

Voteaza aceasta reteta:

Medie: 3.1/5 (21 voturi)

Vezi toate comentariile

Comenteaza aceasta reteta:

Numele:

E-mail :

Cod de verificare :


Codul de verificare este :
Comentariu:


Prajitura cu foi napolitane

Ingrediente:

 galbenus: Foaia 1-3
 oua: Foaia 1-1,Crema-3
 zahar: Foaia 1-4 linguri ,Foaia 2-150 g,Crema-200 g ,Glazura-250 g pudra
 faina: Foaia 1-80 g
 albus: Foaia 2-3
 nuci: Foaia 2-150 g macinate, Crema-100 g macinate
 cacao: Crema-2 linguri, Glazura-1 lingura
 ulei: Glazura-2 linguri
 apa: Glazura-3 linguri,fierbinte
 unt: Crema-200 g
  

Mod de preparare:

Foaia 1

Se amesteca galbenusurile si oul cu zahar, pana devine o crema spumoasa. Se adauga faina. Se pune o foaie de napolitana (de marimea tavii) pe spatele tavii, se toarna compozitia de mai sus si se coace.

Foaia 2

Se bat albusurile bine, se adauga treptat zaharul, batandu-se continuu. Se adauga nucile, se intinde pe o foaie de napolitana ( de marimea primei foi) si se coace pe spatele tavii.

Crema

Se bat pe abur ouale intregi cu zaharul pana devine o crema consistenta, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se adauga untul frecat, cele 2 linguri de cacao si nucile.

Peste prima foaie se intinde crema, iar deasupra se aseaza a doua foaie. Partile cu foi de napolitana trebuie sa fie in exterior.

Glazura

Se amesteca zaharul, uleiul si lingura de cacao. Peste acestea se adauga cele 3 linguri de apa fierbinte si se amesteca repede. Se intinde pe prajitura.

Mentiuni:

Pofta buna!

Reteta saptamanii

Negrese
inele de logodna

Retete din aceeasi categorie:

Comentarii:


Darie | Sambata , 28 iunie 2014 21:49
cf?
Doctor Culinar | Luni , 26 octombrie 2009 19:39
vai bagatasi pula in mata cu prajitura ta ca era sa ma inec